A megfelelő kapunyitók kiválasztása II.

A kapunyitók kiválasztásánál kiemelt szerepet kell hogy kapjon a sokat emlegetett biztonság! Amennyiben egy kapunyitó nem rendelkezik biztonsági eszközökkel, nem mondható ideális megoldásnak, s ez kétségtelen.

A kapunyitók nélkülözhetetlen kelléke az infrasorompó, ugyanakkor ez igaz a villogó visszajelző lámpára is, ami szintén fontos részét képezi a biztonsági csomagnak. A kapunyitók esetében fontos szerepe jut a különféle akadályérzékelőknek is, amelyek számtalan balesettől óvhatják meg a kapuk használóit. Az ilyen rendszerek segítségével a rácsukódások veszélye megszűnik, ugyanis a beépített érzékelők azonnal észlelik a működési területen lévő tárgyakat és személyeket. Továbbá, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezek a rendszerek egytől-egyig elektromos áram segítségével üzemelnek, így az esetleges áramszünetekre is gondolni kell. Éppen ezért fontosak az önzáró berendezések, amelyek áramszünet esetén is zárt állapotban tartják a kapukat.

A kapunyitók kapcsán nélkülözhetetlen a terhelhetőség ugyanis sok esetben a kapunyitók akár ipari igénybevételnek is ki vannak téve. Gondoljunk csak a különböző céges épületek bejáróira, vagy egyéb, sűrűn használt kapukra, például a különböző társasházakban. Ilyen esetekben a minőség kivételesen fontos, s erre érdemes is alapozni. Tehát, a kiváló alapanyagok, a korszerű gyártástechnika és az időtálló tervezés egyértelmű alapkövetelmények a kapunyitók esetében. Ugyanakkor, tény, hogy ami elromolhat, az egy idő után el is romlik. A minőségi kapunyitók kapcsán ez természetesen hosszú idő múltán következhet be, de ilyenkor is fontos, hogy az adott termékhez gyors szervizszolgálat tartozzon! Kérdéseivel keressen minket bizalommal!