Rewlex SM700 kapunyitó szett (AKCIÓ)

Rewlex SM700 tolókapunyitó szett

Termék Rewlex SM700/2000
Max. kapu súly 700/2000kg
Garancia: 1év
Bruttó ár (700Kg): 69.900Ft,-
Bruttó ár (2000Kg): 80.900Ft,-

A kapunyitó szett tartalma:
SM kapunyitó motor, Vezérlés, Beépített ugrókódos vevő, 2db 2 csat. adó, 4m Roa6m fogasléc, 1pár PH fotocella,
Bővebben...

Magyar nyelvű leírás letöltéseREWLEX SM700 Kiemelten akciós Kapunyitó.

Önzáró, zsírkenésű tolókapu mozgató motor teljes fém vázban és alkatrészekkel max. 700kg-os kapuhoz. Beépített vezérléssel teljesnyitás és kiskapu funkcióval. Beépített ugrókódos vevő hatótávolsága kb. 30m. Fém fogaslécek műanyag borítással.

A REWLEX SM700 motor felszerelése és beüzemelése csak kaputechnikában jártas szakembereknek ajánlott .

A kapunyitó mechanikai felszerelése.

Vásárlás előtt győzödjön meg róla , hogy kapuja alkalmas-e a motorizálásra . Kézzel mozgatva a kaput annak akadály és surlódásmentesen kell gurulnia . Van-e a kapunak vízszintes fém része a kapu teljes hosszában azon a magasságon ahová a motort szerelni akarja . Általában a kapunyitó motorokat a talajszíntre a kapu mellé szokták szerelni . Ezen a helyen biztosítani kell egy megfelelő betontömböt vagy fém szerkezetet . Ide kell vezetni a 230V - os hálózati feszültséget ( 3 x 1,5 mm vezeték ) és a túloldali kapuoszloptól a a rácsukódás ellen védő fotocella vezetékét ( 4 x 0,25 mm ) . A vezetékezést úgy kell kialakítani hogy a felszerelt motor alatt legyen a drótok vége és kb. 1 méter lógjon ki a földből . Miután kibontotta a csomagolást rakja ki a motort és az alkatrészeit . A mellékelt kis füzetben figyelmesen tanulmányozza át a felszerelési rajzokat .
A 4 db hosszú csavar végeit le is betonozhatja ha erre van lehetőség . Csavarozza a csavarokat rá a fém alaplapra a rajz szerint , majd nyomja bele a friss betonba úgy , hogy a lemez ráfeküdjön a beton felszínére . Várja meg amíg a beton megköt majd a csavarokra helyezze rá a Rewlex SM700 motort . Ne felejtse el a vezetékeket is kivezetni a betonból úgy , hogy a motor alján lévő vezeték számára kialakított lyuknál legyenek . Ha már régebbi szilárd betonra szerel akkor a vezetékeket be kell vésni a betonba hogy a kapunyitó motor alá kerüljenek . Ebben az esetben a motor oldalára szerelt füleket kell kell fém vagy müanyag dűbellel lecsavarozni a fem talpat is igénybevéve . A csavarok legalább 10 cm hosszúak legyenek . A Rewlex MS 700 kapunyitó motor és kapu közti távolságot a fogasléc odahelyezésével állapítsa meg . A motor magasságát kis mértékben lehet állítani a csavarokon lévő anyák segítségével .

Miután a motort felszerelte csavarozza fel a fogasléceket.


Szerelje fel a végálláskapcsolókat a fogaslécre 30 cm-el a kapu felütközése előtt nyitott és zárt helyzetben is . A pontos pozíciójuk majd működés közben lesz megállapítható . A fotocellákat a két kapuoszlopra kell felszerelni egymással szemben kb. 70 cm magasan úgy , hogy a sorkapocs lefele legyen . A fotocellák előtt semmilyen tárgy nem lehet ami akadályozza , hogy lássák egymást .

Rewlex SM 700 elektromos beüzemelése.

Lazítsa meg a motor két oldalán található kis csavarokat és távolítsa el a motor felső műanyag fedelét . A fedél alatt található egy sorkapocs ide kell a vezetékeket bekötni.

Az L a fázis , az N a nulla vezeték . Kösse be a hálózati föld vezetéket is a föld jelzésű kapocshoz .

Van két sorkapocs aminek a jelölése O/S/C és +24V . Ide be lehet kötni egy nyomógombot amivel a kaput távadók nélkül is lehet nyitni és zárni . Amennyiben ezt a lehetőséget használni szeretné ennek a vezetékét is oda kell vezetni a nyomógombtól a motorig .

A rácsukás ellen védő fotocellák 24 voltos tápfeszültségét a +24V és GND kapcsokba kell kötni . Figyelni kell , hogy a fotocellák tápfeszültség bekötésére szolgáló sorkapcsain lévő + és - jelölés megegyezzen a motor sorkapcsán lévő +24V ( ez a + ) és a GND ( ez a - ) jelöléssel . Azon a fotocella oldalon ahol a több sorkapocs van , miután bekötötte a tápfeszültséget marad még 3 üres kapocs . Ezek az érintkezők állítják meg a kapu mozgását ha az autó benn áll a kapunyílásban . Ezeket a kapcsokat az alábbi fotocelláknál a így kell bekötni :

RPHX-20 fotocella:
Fotocella 1-es sorkapocs a motor +24Y -hoz
Fotocella 2-es sorkapocs a motor GND - hoz
Fotocella 3-as sorkapocs a motor Photo - hoz
Fotocella 5-ös sorkapocs a motor +24Y -hoz
Fotocella 4-es sorkapcsa üresen maraü
Ennek a fotocellának a mínusz táp csatlakozőjátle kell földelni.

A kapunyitó motor oldalán van egy zár . Ebbe a zárba dugja bele a kis kulcsot amit kapott a motorhoz és elfordítva a kulcsot nyissa ki a kis ajtót . Ekkor a motor szétkapcsolódik a fogasléctől és kézzel el lehet tolni a kaput . Áramszünet és meghibásodás esetén is így kell eljárni , hogy a kapu nyitható legyen . Most a kaput állítsa félállásba és a kis ajtót zárja vissza . Miután minden be van kötve kapcsolja be a 230V - ot . A távirányítók gyárilag rá vannak kódolva a motorra . Ha megnyomja a távadó alsó gombját ( kulcskarika felőli ) a kapu elindul nyitási irányba . Ha nem nyitási irányba indul el akkor újra nyomja meg a gombot és a kapu megáll . Csavarozza le a Rewlex SM700 kapunyitó motoron lévő doboz tetejét és a motor 3 db vezetékének a barna és fekete drótját cserélje meg . Indítsa újra a távadóval és a kapu most nyitás irányba kell hogy mozogjon . Amikor a mágneses végálláskapcsoló odaér a motor elé a kapunak meg kell állnia . Ha nem áll meg akkor a távadóval állítsa meg a motort . Ellenőrizze hogy a mágnes távolsága a motortól nem több-e mint 1 cm . Ha a távolság jó akkor cserélje meg a rövid és hosszú mágnest . Indítsa el a kaput újra a középhelyzetből . Most már meg kell állnia a kapunak ha a mágnes odaér a motorhoz . Nyomja meg újra a távadó alsó gombját és ellenőrizze , hogy a másik végállás mágnes is működik . Ezután oldal irányba eltolva a mágneseket úgy állítsa be , hogy a kapu teljesen bezáródjon és kinyíljon . A kapu a véghelyzetekben ne szoruljon rá a fogadó oszlopra .

A távadón a felső gomb megnyomására a kapu kb. 1 m-t kinyit újabb nyomásra megint 1 m-t nyit . Ez a gyalogos funkció , hogy ne kelljen teljesen kinyitni a kaput ha gyalogosan akar kimenni . Visszazárni ilyenkor a kaput az alsó gombal lehet .

Távadók tanítása .

Ha új távadót szeretne rátanítani a Rewlex SM 700 motorra akkor vegye le a motoron lévő doboz fedelét és az elektromos panelen nyomja meg egyszer az LNSW gombot . Kigyullad az LNR led . Most nyomja meg kétszer a távadó gombját és amikor kialszik az LNR led akkor kész . Ha a tanításnál a felső vagy alsó gombot nyomta meg akkor az alsó gomb fogja teljesen nyitni a kaput a felső pedig a gyalogos nyitást indítja . Ha tanításkor a jobb vagy a bal gombot nyomta meg akkor ez a két gomb fog működni . A másik 2 gomb felhasználható további kapuk indítására kiegészítő rádióvevők használatával . Távadók törlése . Nyomja meg és tartsa nyomva az LNSW gombot . Az LNR led kigyullad majd egy idő után kialszik , ekkor engedje el a gombot . Kész . A kapunyitó motoron lévő kis műanyag dobozban a vezérlő panelen van egy sorkapocs aminek a jelölése NC és NO . A motor működése közben ezek az érintkezők bekapcsolnak és rövidzárba kerülnek . Ez a két kapocs használható sárga villogó vagy kertvilágítás bekapcsolására a motor működése idején . A PWR led a tápfeszültség meglétét jelzi .

Dipswitch kapcsolól állása:


-l-es ON állásban: 120mp-es Automatazárás
-2-es ON állásban: 60mp-es Automatazárás
-3-as ON állásban: Kiskapu funkció bekapcsolása
-1-2-es ON állásban: 180mp-es Automatazárás
-4-es ON állásban: Motor forgásirányváltás /fotocella érzékelési irányát is megváltoztatjal

Pótméter:

A panelen található pótméterrel a motor erőt lehet vele szabályozni./mindig olyan motor erőt szabad csak beállítani, hogy a kaput működés közben kézi erővel meglehessen tartani.

Rewlex SM700 kapunyitó motor kioldása áramszünet esetén.

A Rewlex SM700 toló kapunyitó csomagjában talál 2db kulcsot, ezzel tudja kioldani a motort áramszünet esetén. Az ábrán látható módon helyezze a kulcsot a motor oldalán elhelyezett foglalatba. A kulcs el fordítása után a retesz elfordítható és a fogaskerék innentől szabadon forog.